Υλικά
Αλμυρή εκδοχή:
1 κ.σ. Μέλι
3 κ.σ. Ξύδι από Κόκκινο Κρασί
⅛ κ.γ. Αλάτι
1 Μέτριο Κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
2 κ.γ. Ελαιόλαδο
1 Στρογγυλή Φέτα από Μικρό Καρπούζι
40-50gr Μπλε Τυρί
2 κ.σ. Καρύδια, χοντροκομμένα
2 κ.σ. Φύλλα Φρέσκου Βασιλικού, χοντροκομμένα
Γλυκιά εκδοχή:
1 Στρογγυλή Φέτα από Μικρό Καρπούζι
Λίγο Ελαιόλαδο
Χυμός από 1 Λάιμ
2 κ.σ. Μέλι
Λίγο Αλάτι
2 κ.σ. Καρύδια, χοντροκομμένα
1 κ.σ. Φύλλα Φρέσκου Δυόσμου, χοντροκομμένα
Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε το μέλι, το ξύδι και το αλάτι.
Περιχύνουμε με το μείγμα τα κρεμμύδια και αφήνουμε να μαριναριστούν για 15 περίπου λεπτά.
Στραγγίζουμε τα κρεμμύδια και κρατάμε τη μαρινάδα.
Σε ένα μικρό μπωλ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με 2 κουταλάκια από τη μαρινάδα και με αυτό αλείφουμε τη φέτα του καρπουζιού.
Ψήνουμε σε καλά ζεσταμένο σχαροτήγανο για 2 με 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Πασπαλίζουμε με τα κρεμμύδια, το μπλε τυρί, τα καρύδια και τον βασιλικό.
Για τη γλυκιά εκδοχή, αλείφουμε το καρπούζι με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε σχαροτήγανο όπως πριν.
Ραντίζουμε με τον χυμό λάιμ, το μέλι και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, τα καρύδια και τον δυόσμο.
Σκεύη
2 μπωλ
1 σχαροτήγανο