Together
Together
Together
No Result
View All Result
Home Life & Culture Γαστρονομία

Τα κάναμε σαλάτα… ζεστή με φασολάκια και τόνο!

Γράφει ο Γιάννης Ματούλας

από togetherteam
14 Αυγούστου 2023
σε Γαστρονομία
Share on FacebookShare on Twitter

Οι σαλάτες είναι η ιδανική λύση για κάθε ώρα! Είναι το  πρώτο πράγμα που ζητάει ο ουρανίσκος μας. Το έδεσμα που καλωσορίζει όλες τις υπόλοιπες γεύσεις στο τραπέζι! Μια βόλτα στο μανάβη της γειτονιάς είναι το πρώτο που πρέπει να κάνεις, ώστε να προμηθευτείς τα κατάλληλα υλικά. Αν έχεις τον δικό σου κήπο ακόμα καλύτερα! Φρέσκα, ζωντανά υλικά γεμάτα χρώμα και άρωμα!

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε καλοκαιρινές πράσινες σαλάτες λαχανικών;
Με λίγα και εύκολα υλικά μπορούν να γίνουν το νούμερο ένα στις επιλογές γεύματος που θα σε χορτάσουν και θα σε δροσίσουν, είτε είναι απλές πράσινες με φρέσκα μυρωδικά είτε πιο περίπλοκες με πληθώρα υλικών και χρωμάτων για κάθε γούστο!

Υλικά για τη σαλάτα

500 γρ. φασολάκια
2 αυγά
1 κονσέρβα τόνου σε λάδι
1 κρίθινο παξιμάδι
Παρμεζάνα

Υλικά για το dressing
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
2 κ.σ. λευκό βαλσάμικο ξύδι
½ κ.σ. μουστάρδα καυτερή
ξύσμα λεμονιού
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ζεματίζουμε τα φασολάκια σε καυτό νερό για 5-6 λεπτά.
Παράλληλα βράζουμε τα αυγά.
Όσο βράζουν τα φασολάκια, ετοιμάζουμε το dressing.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το ξύδι, τη μουστάρδα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το ξύσμα λεμονιού.
Βγάζουμε τα φασολάκια με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε στο μπολ με το dressing.
Ξεπλένουμε τα βρασμένα αυγά με άφθονο κρύο νερό, βγάζουμε προσεκτικά τα τσόφλια και τα βάζουμε μέσα στη σαλάτα.
Προσθέτουμε τα παξιμαδάκια σπασμένα, τον τόνο και τα flakes τυριού.

Ανακατεύουμε να πάει το dressing παντού ώστε να δέσουν τα υλικά και σερβίρουμε!
Μπορούμε να αρωματίσουμε τη σαλάτα με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο ή δυόσμο κατά προτίμηση!

Enjoy! 

Tags: gastronomiaγαστονομνίαΓιάννης Ματούλας ΠεσκέσιΓράφει ο Γιάννης ΜατούλαςΠΕΣΚΕΣΙΠεσκέσι Κοζάνη συνταγέςσαλάτα... ζεστή με φασολάκια και τόνοφασολάκια

togetherteam

Related Posts

Γαστρονομία

Τι κρασί θα πιούμε το Πάσχα;

15 Απριλίου 2025
Γαστρονομία

Γιατί σήμερα τρώμε μπακαλιάρο σκορδαλιά;

25 Μαρτίου 2025
Γαστρονομία

Τα γλυκά της Αποκριάς στην Κοζάνη

26 Φεβρουαρίου 2025
Next Post

Ο Αύγουστος στην ποίηση και τη λογοτεχνία

Πολιτιστική αδελφοποίηση για τον «Τρανό Χορό» Βλάστης και το «Πανηγύρι του Δεκαπενταύγουστου» στο Συρράκο

Το ατελείωτο ελληνικό καλοκαίρι

Highlights

Μαζί στη Διαδρομή για τη Δίκαιη Μετάβαση

Νεολαία για μια Δίκαιη Μετάβαση: Εργαλειοθήκη Συμμετοχής στο Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης

Έκθεση για τη Συμμετοχή των Νέων στη Δίκαιη Μετάβαση: Παραδείγματα από 12 Κράτη-Μέλη της ΕΕ

Μια νέα συμμαχία για τη Δίκαιη Μετάβαση με πρωταγωνιστές τους νέους από το Together & το Green Tank

Ο ρόλος της νεολαίας στη Δίκαιη Μετάβαση: Η περίπτωση της Δυτικής Μακεδονίας

Επίδομα παιδιού: Κλείνει αύριο 30 Απριλίου προσωρινά η πλατφόρμα

Connect with TOGETHER

Advertising

Contact us

info@togethermag.gr
ad@togethermag.gr
24610 25600
ΑΡΧΕΛΑΟΥ 25
ΚΟΖΑΝΗ

Mailing list

Subscribe to the Τοgether newsletter

Get the day on Together straight to your inbox

Together n. 67

Together n. 67

© 2018 Together Magazine - Powered & Developed by webable.gr

No Result
View All Result
  • News Feed
    • Κοινωνία
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Επιστήμη – Tech
    • Κόσμος
    • Υγεία
    • Animals
    • Περιβάλλον
  • Life & Culture
    • Μουσική
    • Βιβλίο
    • Σινεμά
    • Θέατρο
    • Φωτογραφία
    • Εικαστικά
    • Design
    • Σειρές
    • Travel
    • Wellbeing
    • Fashion
    • Γαστρονομία
    • Picks
  • ID
    • To Ερωτηματολόγιο του Προυστ
    • Togethergram
    • Togetherωτήσεις
    • Πρόσωπα
  • #opinions
  • Μανταλάκι
  • Διαφήμιση

© 2019 Together Magazine - Powered & Developed by webable.gr