Πώς περνάει κανείς από τη μικρού μήκους ταινία στην πρώτη μεγάλου μήκους; Ποια εργαλεία πρέπει να χρησιμοποιήσει; Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση; Τρία φεστιβάλ στέκονται δίπλα στους δημιουργούς, απαντώντας στις πιο καίριες ερωτήσεις. Το διήμερο AgoraShortFilmLab για ταινίες μικρού μήκους αποτελεί μια πρωτοβουλία του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας και το Clermont-FerrandInternationalShortFilmFestival, που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του 62ου ΦΚΘ (4-14 Νοεμβρίου 2021).
Στο νεοσύστατο Agora Short Film Lab, που θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 11 Νοεμβρίου, θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι τρεις σκηνοθέτες που θα τιμηθούν με τα σημαντικότερα βραβεία στο Εθνικό Διαγωνιστικό της Δράμας (Χρυσός Διόνυσος Καλύτερης Ταινίας, Βραβείο Σκηνοθεσίας, Βραβείο Σεναρίου), καθώς και οι τρεις σκηνοθέτες που απέσπασαν τα σημαντικότερα βραβεία στο φετινό φεστιβάλ του Κλερμόν-Φεράν (Μέγα Βραβείο στο Διεθνές Διαγωνιστικό, Μέγα Βραβείο στο LabCompetitionκαι Μέγα Βραβείο στο Εθνικό Διαγωνιστικό).
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με κορυφαίους επαγγελματίες του χώρου, λαμβάνονταςανεκτίμητες πρακτικές συμβουλές για τα επόμενα βήματά τους στον χώρο και ειδικότερα για το πέρασμα στον κόσμο των ταινιών μεγάλου μήκους. Οι εισηγητές του AgoraShortFilmLab θα καταθέσουν τις πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις τους για διάφορα στάδια της κινηματογραφικής διαδικασίας, όπως το σενάριο, την παραγωγή, το μάρκετινγκ και τον κομβικό ρόλο των salesagents. Παράλληλα, θα προσφέρουν κατευθυντήριες γραμμές στους τομείς του pitching και του networking, καθώς και χρήσιμες πληροφορίες για τα ευρωπαϊκά κινηματογραφικά προγράμματα. Οι συμμετέχοντες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το Φεστιβάλ και τις δράσεις της Αγοράς, καθώς και να ανταλλάξουν εμπειρίες και απόψεις με συναδέλφους και καταξιωμένους επαγγελματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.