To εστιατόριο στη διασταύρωση των Route 17 και Route 46 στο Χάσμπρουκ Χάιτς του Νιου Τζέρσεϊ, 45 λεπτά δυτικά της Νέας Υόρκης, μπορεί να μην έχουν επισκεφτεί πολλοί, όμως δεν τους είναι άγνωστο.
Το Bendix Diner μοιάζει, λίγο πολύ, οικείο ακόμη και σ’αυτούς που δεν έχουν σταματήσει ποτέ για μια ελληνική ομελέτα ή ένα μπέργκερ. Κι αυτό γιατί έχει εμφανιστεί στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη ουκ ολίγες φορές – μεταξύ άλλων στο The Many Saints of Newark και Boys on the Side.
To ντοκιμαντέρ μικρού μήκους του Στίβεν Μάικλ Σάιμον για το New Yorker προσφέρει μια άλλη ματιά, πιο εσωτερική και προσωποκεντρική, στην ψυχή του εστιατορίου, τον ελληνικής καταγωγής Τζον Διακάκης που διευθύνει την οικογενειακή επιχείρηση τα τελευταία χρόνια.
Εκ γενετής τυφλός, πάσχει από μια κληρονομική ασθένεια, τη μελαγχρωστική αμφιβληστροειδίτιδα (retinitis pigmentosa).
Στο σκηνοθετικό ρεαλισμό του “Bacon ’n’ Laces”, η καθημερινότητα του Διακάκης παρουσιάζεται όπως τη βιώνει ο ίδιος. Χωρίς εικόνα, με ένα μαύρο στην οθόνη και στο «φόντο» τους ήχους που τον περιβάλλουν. Τον ήχο του καφέ που τρέχει στο φλυτζάνι, το κουβεντολόι των πελατών, το κροτάλισμα των μαχαιροπήρουνων.