Κάθε χρόνο η τομάτα Γκρέκα καλλιεργείται με σεβασμό στον εύφορο κάμπο του νομού Σερρών. Το κλίμα και το έδαφος του κάμπου το καθιστούν ιδανική επιλογή για την καλλιέργεια της τομάτας Γκρέκα.
Οι άνθρωποι της Γκρέκα, νωρίς τον χειμώνα έχοντας μελετήσει το χώμα του κάμπου, επιλέγουν τα
κατάλληλα χωράφια στα οποία θα γίνει η καλλιέργεια της τομάτας. Η διαδικασία ξεκινάει με την άροση του αγρού. Οι αγρότες οργώνουν, φρεζαρίζουν και λιπαίνουν το έδαφος προετοιμάζοντας το για την νέα σοδειά.
Η γεωπονική υπηρεσία τοου εργοστασίου μελετάει την μορφολογία του εδάφους και το μικροκλίμα της κάθε περιοχής ώστε να γίνει η κατάλληλη επιλογή του σπόρου, εξασφαλίζοντας ένα άριστο αποτέλεσμα για να ξεκινήσει η καλλιέργεια της τομάτας.
Οι άνθρωποι της Γκρέκα χαρακτηρίζονται από πάθος για την δουλειά τους, είναι συνεχώς σκυμμένοι πάνω από την καλλιέργεια ώστε να επιτύχουν την απολαυστική νοστιμιά της τομάτας Γκρέκα.
Η φύτευση των φυτών της τομάτας γίνεται με τις κατάλληλες προδιαγραφές ώστε να υπάρξει η ομαλή ανάπτυξη της. Η καλλιεργητική φροντίδα της τομάτας Γκρέκα, γίνεται συλλογικά από τους παραγωγούς του νομού Σερρών και την γεωπονική προστασία ώστε το αποτέλεσμα της τομάτας Γκρέκα να είναι μοναδικό, γευστικό και αρωματικό.