Ένα μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο που απλώνεται μέσα σε ένα πυκνό δάσος βελανιδιάς στου πρόποδες των Καμβουνίων και συναρπάζει με το τοπίο και τα όμορφα μονοπάτια του.
Τα μπουχάρια δεν θα μπορούσαν παρά να πρωταγωνιστούν στους λαϊκούς θρύλους των ντόπιων και θρυλείται ότι μέσα από τα μπουχάρια έβγαιναν κάθε νύχτα δαιμόνια που επιτίθονταν στους ανθρώπους, οι οποίοι απόφευγαν να περάσουν από την περιοχή τη νύχτα. Ένας άλλος θρύλος που πηγάζει από την ιθυφαλλική μορφή τους λέει ότι παλιά οι γυναίκες που δεν μπορούσαν να κάνουν παιδιά κοιμόντουσαν νύχτα με πανσέληνο στα μπουχάρια και μετά από λίγο καιρό κυοφορούσαν. Ένας υπέροχος, μοναδικός τόπος που αξίζει κανείς να τον επισκεφθεί το φθινόπωρο, όταν το γύρω δάσος γεμίζει από πύρινα χρώματα.
Τα μπουχάρια βρίσκονται στη μέση ενός σχεδόν αμιγούς δάσους βελανιδιάς που αποτελείται κυρίως από πλατύφυλλη βελανιδιά (Quercus frainetto) που υβριδίζει και με άλλα είδη βελανιδιάς. Άλλα είδη είναι τα πουρνάρια, τα πλατάνια στη Ποταμιά, τα σφενδάμια, τα βάτα και οι αγριοτριανταφυλλιές. Το περπάτημα στην περιοχή είναι υπέροχο και εδώ μπορεί κανείς να συναντήσει πολλά ενδιαφέροντα είδη της χλωρίδας. Από αυτά ξεχωρίζουν το αγριογαρύφαλλο Dianthus stenopetalus, ο κόκκινος κρίνος Lilium chalcedonicum, η Actaea spicata, ο Cynoglottis barrelieri serpentinicola, η Agrimonia eupatoria, η Betonica scardica, η Scabiosa tenuis, το Anthericum liliago, η Lychnis coronaria, η ίριδα Iris sintenisii, η κενταύρια Centaurea grisebachii, η Agrimonia eupatoria, η Primula vulgaris, η Lysimachia punctata, o Convolvulus cantabrica και οι ορχιδέες Cephalanthera damasonium, Epipactis helleborine, Dactylorhiza saccifera, Orchis pallens, Ophrys apifera, κ.ά.
Τα πυκνά δάση της βελανιδιάς φιλοξενούν πολλά ενδιαφέροντα είδη της ορνιθοπανίδας. Από τα αρπακτικά εδώ πετούνε σφηκιάριδες, γερακίνες, σαΐνια, ξεφτέρια, πετρίτες, βραχοκιρκίνεζα, σπάνια δεντρογέρακα, μπούφοι, χουχουριστές και κουκουβάγιες. Η γύρω περιοχή θεωρείται σημαντική για το φώλιασμα των εντυπωσιακών μαύρων πελαργών. Στο δάσος ζούνε πολλά είδη δρυοκολάπτη, όπως ο πράσινος δρυοκολάπτης, ο μεσαίος δρυοκολάπτης, ο βαλκανικός δρυοκολάπτης και ο ιδιαίτερα σπάνιος νανοδρυοκολάπτης. Άλλα σημαντικά είδη της περιοχής είναι το τριγόνι, η φάσσα, ο κούκος, το γιδοβύζι, η βουνοσταχτάρα, ο μελισσοφάγος, η δεντροσταρήθρα, το μιλτοχελίδονο, το βραχοχελίδονο, ο τρυποφράχτης, η σταχτοσουσουράδα, ο θαμνοψάλτης, το αηδόνι, ο φοινίκουρος, ο σταχτοπετρόκλης, η τσίχλα, η γερακότσιχλα, ο κότσυφας, ο κοκκινοτσιροβάκος, ο βουνοτσιροβάκος, ο χρυσοβασιλίσκος, ο μαυρομυγοχάφτης, η γαλαζοπαπαδίτσα, η καστανοπαπαδίτσα, ο αιγίθαλος, ο δεντροτσοπανάκος, ο αετομάχος, η κίσσα, ο συκοφάγος, ο δεντροσπουργίτης, ο σπίνος, το φανέτο, το λούγαρο, ο κοκκοθραύστης, το σιρλοτσίχλονο και το βουνοτσίχλονο.