Έφηβη σώθηκε κάνοντας το σήμα της κακοποίησης μέσα από κινούμενο αυτοκίνητο

Μια αγνοούμενη έφηβη σώθηκε στις ΗΠΑ, όταν σκέφτηκε να κάνει τη χειρονομία - σύμβολο της κακοποίησης για να τραβήξει την προσοχή ενός μοτοσικλετιστή.

Στις 4 Νοεμβρίου, η 16χρονη βρισκόταν μέσα σε ένα κινούμενο, ασημένιο όχημα μάρκας Toyota στο Κεντάκι και ένας οδηγός μηχανής αντιλήφθηκε πως η νέα κοπέλα έκανε με το χέρι της το «σήμα» που είναι γνωστό στο TikTok ότι συμβολίζει την ενδοοικογενειακή βία και την ανάγκη για βοήθεια: πρώτα δίπλωσε τον αντίχειρά στην παλάμη της και στη συνέχει έκλεισε τα υπόλοιπα δάκτυλα πάνω από τον αντίχειρα.

Ο δικυκλιστής επεσήμανε στους αστυνομικούς πως η έφηβη φαινόταν βαθιά προβληματισμένη και ότι το αυτοκίνητο το οδηγούσε ένας μεγαλύτερος άνδρας.

Αμέσως αξιωματικοι της κομητείας Λόρερ έσπευσαν με υπηρεσιακό αυτοκίνητο στην οδική αρτηρία που κινείτο το ύποπτο όχημα, και σταμάτησαν το αυτοκίνητο σε «τυπικό έλεγχο», ενώ ο οδηγός επιχειρούσε να βγει από την λεωφόρο ταχείας κυκλοφορίας.

Ο έλεγχος αποκάλυψε πως η έφηβη είχε δηλωθεί αγνοούμενη από τους γονείς της λίγες ημέρες νωρίτερα. Η κοπέλα κατέθεσε στους επιθεωρητές πως ταξίδευε με τον συγκεκριμένο άνδρα από τη Βόρεια Καρολίνα και το Τενεσί, ως το Κεντάκι και το Οχάιο. Οι αρχές υποθέτουν πως η 16χρονη προσπαθούσε τραβήξει την προσοχή άλλων οδηγών για να καλέσουν την Άμεση Δράση.

Ο 61χρονος οδηγός, ονόματι Τζέιμς Χέρμπερτ Μπρικ, συνελήφθη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράνομη κράτηση της κοπέλας, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη. Πλέον ο ίδιος παραμένει κρατούμενος από την αστυνομία.

Η χειρονομία για την κακοποίηση είχε προταθεί πέρσι από το Ίδρυμα Γυναικών στον Καναδά και υιοθετήθηκε από γυναίκες σε όλο τον κόσμο, που ζητούσαν διακριτικά βοήθεια χωρίς να γίνουν αντιληπτές από τους βασανιστές τους, που συχνά βρίσκονταν στον ίδιο χώρο με εκείνες.

Με πληροφορίες από Guardian & thepressproject.gr

Related Posts

Next Post

Highlights