Άνθρωποι από τον κόσμο της μουσικής, του κινηματογράφου, της μόδας και του αθλητισμού μιλούν υπέρ της καμπάνιας #ENDSARS

Η Rihanna, η Beyoncé και o Kanye West είναι κάποιο από τους καλλιτέχνες που έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους στην εκστρατεία #EndSARS της Νιγηρίας μετά από την βιαιότητα εναντίον διαδηλωτών αυτήν την εβδομάδα.

Την Τρίτη, δυνάμεις ασφαλείας στο Λάγος της Νιγηρίας πυροβόλησαν πλήθος από  εκατοντάδες ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν εναντίον της Ειδικής Ομάδας κατά της ληστείας (SARS), σκοτώνοντας τουλάχιστον 12 και τραυματίζοντας πολλούς ακόμη, σύμφωνα με την εφημερίδα The Premium Times.

Τα βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ανθρώπους να πυροβολούνται από τις δυνάμεις ασφαλείας της Logas. Κάποια μέρη από το συμβάν μεταδόθηκαν ζωντανά στο instagram από τον DJ Switch.

Καθώς άρχισαν να κυκλοφορούν πλάνα και εικόνες από τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, άνθρωποι από τον κόσμο της μουσικής, του κινηματογράφου, της μόδας και του αθλητισμού δήλωσαν την αλληλεγγύη τους προς τους διαδηλωτές.

Η Rihanna έγραψε στο Twitter και στα Instagram Stories κάτω από ένα emoji με την σημαία της Νιγηρίας. “Είναι μεγάλη προδοσία για τους πολίτες. Η καρδιά μου είναι σπασμένη…

 

Ο Beyoncé έγραψε: «Είναι πολύ θλιβερό να  βλέπω την ανόητη αυτή βιαιότητα να συμβαίνει στη Νιγηρία. Πρέπει να υπάρχει τέλος στο SARS. Εργαζόμαστε και συνεργαζόμαστε με συνασπισμούς για την παροχή επείγουσας υγειονομικής περίθαλψης, τροφίμων και καταφυγίου. Για τις αδερφές και τους αδελφούς μας στη Νιγηρία, είμαστε μαζί σας. ”

Ο Tinie Tempah έγραψε στο Twitter:« Η κυβέρνηση της Νιγηρίας απέτυχε. Αθώοι άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους. Όλα τα ανθρώπινα όντα αξίζουν να ζουν χωρίς τον φόβο της αστυνομικής βίας. Ο κόσμος δεν μπορεί να είναι σιωπηλός, ενώ αθώοι άνθρωποι δολοφονούνται ενώ διαμαρτύρονται ».

 

 

Related Posts

Next Post

Highlights