Together
Together
Together
No Result
View All Result
Home News Feed Περιβάλλον

Καναδοί ερευνητές: Ελαττώστε τον καφέ και σώστε το περιβάλλον

από togetherteam
22 Ιανουαρίου 2023
σε Περιβάλλον
Share on FacebookShare on Twitter
Ένας τρόπος για να συμβάλουμε όλοι στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής είναι να ελαττώσουμε τον καφέ; Αυτό πρότειναν Καναδοί ερευνητές που ανέλυσαν τη «συμβολή του καφέ στην κλιματική αλλαγή», τονίζοντας πως η επιλογή ενός τρόπου παρασκευής καφέ που εκπέμπει λιγότερα GHG (αέρια του θερμοκηπίου) και ο μετριασμός της κατανάλωσης είναι μέρος της λύσης».

Οι ερευνητές Luciano Rodrigues Viana, Charles Marty, Jean-François Boucher και Pierre-Luc Dessureault στο Πανεπιστήμιο του Κεμπέκ στον Καναδά, σε ανάλυσή τους η οποία δημοσιεύτηκε στο The Conversation βρήκαν ότι η ρύπανση από την προετοιμασία του καφέ ήταν «απλώς η κορυφή του παγόβουνου».

Σύγκριση παρασκευής καφέ

Οι ερευνητές συνέκριναν την παρασκευή καφέ με κάψουλες καφέ, την παρασκευή καφέ με τον παραδοσιακό τρόπο σε καφετιέρα, την παρασκευή καφέ με γαλλική πρέσα και τη χρήση στιγμιαίου καφέ.

«Η ανάλυσή μας έδειξε ξεκάθαρα ότι ο παραδοσιακός καφές φίλτρου έχει το υψηλότερο αποτύπωμα άνθρακα, κυρίως επειδή μεγαλύτερη ποσότητα σκόνη καφέ χρησιμοποιείται για την παραγωγή της ποσότητας καφέ.

Αυτή η διαδικασία καταναλώνει επίσης περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια για να ζεστάνει το νερό και να το διατηρήσει ζεστό», έγραψαν οι ερευνητές.

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι η χρήση καψουλών καφέ για την παρασκευή καφέ συνέβαλε λιγότερο στο αποτύπωμα άνθρακα από την παρασκευή καφέ με ένα παραδοσιακό φίλτρο.
Επίσης, διαπίστωσαν ότι ο στιγμιαίος καφές ήταν ο πιο φιλικός προς το περιβάλλον.

Παραγωγή και παρασκευή καφέ

Σύμφωνα με την ανάλυση, η παραγωγή καφέ συνέβαλε περισσότερο στις συνολικές εκπομπές παρά στην παρασκευή καφέ.
«Αυτή η μηχανοποίηση, η άρδευση και η χρήση λιπασμάτων που εκπέμπουν οξείδιο του αζώτου – η παραγωγή των οποίων απαιτεί μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου – συμβάλλει σημαντικά στο αποτύπωμα άνθρακα του καφέ», είπαν οι ερευνητές.

Οι ερευνητές πρόσθεσαν επίσης ότι η ευκολία των φλιτζανιών καφέ μιας χρήσης μπορεί να οδηγήσει τους ανθρώπους να διπλασιάσουν την κατανάλωση καφέ και με τη σειρά τους να κάνουν το περιβαλλοντικό πλεονέκτημα «περιττό».

 

Tags: ερευνα καφέςκαφέςΠεριβάλλον

togetherteam

Related Posts

Περιβάλλον

Τι νόημα έχουν οι ετήσιες σύνοδοι του ΟΗΕ για το κλίμα;

13 Νοεμβρίου 2024
Περιβάλλον

Το καταστροφικό υπερκαλοκαίρι του μέλλοντος

11 Νοεμβρίου 2024
Περιβάλλον

Η Ανταρκτική πρασινίζει – 12 τ.χλμ έχουν καλυφθεί από φυτά

23 Οκτωβρίου 2024
Next Post

Η "Ιερή Αράχνη" από 19/1 στους κιν/φους από το Cinobo

Μενέλαος Λουντέμης: Σαν σήμερα το 1977 φεύγει πρόωρα από τη ζωή

Όνειρο  θερινής νυκτός η απόκτηση στέγης απο νέους

Highlights

Μια νέα συμμαχία για τη Δίκαιη Μετάβαση με πρωταγωνιστές τους νέους από το Together & το Green Tank

Ο ρόλος της νεολαίας στη Δίκαιη Μετάβαση: Η περίπτωση της Δυτικής Μακεδονίας

Επίδομα παιδιού: Κλείνει αύριο 30 Απριλίου προσωρινά η πλατφόρμα

Οι Faces επανενώνονται για ένα νέο άλμπουμ

Iσπανία: Σε τροχόσπιτα καταφεύγουν οι κάτοικοι

Έρευνα: Η διακοπή  του scrolling αντιστρέφει τη γήρανση του εγκεφάλου

Connect with TOGETHER

Advertising

Contact us

info@togethermag.gr
ad@togethermag.gr
24610 25600
ΑΡΧΕΛΑΟΥ 25
ΚΟΖΑΝΗ

Mailing list

Subscribe to the Τοgether newsletter

Get the day on Together straight to your inbox

Together n. 67

Together n. 67

© 2018 Together Magazine - Powered & Developed by webable.gr

No Result
View All Result
  • News Feed
    • Κοινωνία
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Επιστήμη – Tech
    • Κόσμος
    • Υγεία
    • Animals
    • Περιβάλλον
  • Life & Culture
    • Μουσική
    • Βιβλίο
    • Σινεμά
    • Θέατρο
    • Φωτογραφία
    • Εικαστικά
    • Design
    • Σειρές
    • Travel
    • Wellbeing
    • Fashion
    • Γαστρονομία
    • Picks
  • ID
    • To Ερωτηματολόγιο του Προυστ
    • Togethergram
    • Togetherωτήσεις
    • Πρόσωπα
  • #opinions
  • Μανταλάκι
  • Διαφήμιση

© 2019 Together Magazine - Powered & Developed by webable.gr