Οι εκδηλώσεις των οινοποιείων στου«Δρόμους του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος»
Zoinos Winery
Σάββατο 18 & Κυριακή 19 Μαΐου
50 χρόνια Zoinos Winery: Η ZOINOS WINERY γιορτάζει τα 50 χρόνια λειτουργίας της με:
- Ξεναγήσεις στον αμπελώνα, στους χώρους του οινοποιείου και του αποστακτηρίου.
- Γευστικές δοκιμές οίνων και αποσταγμάτων συνοδεία τοπικών εδεσμάτων και μουσικών ακουσμάτων.
Αμπελώνας Καμκούτη
Σάββατο 18 Μαΐου
Εκδήλωση για τους μικρούς επισκέπτες με κατασκευές και παιχνίδια.
Κτήμα Βογιατζή
Σάββατο 18 & Κυριακή 19 Μαΐου
- Κρασί & Σοκολάτα: Σας περιμένουμε για να δοκιμάσουμε και να ταιριάξουμε διαφόρων ειδών σοκολάτες της εταιρίας Cocoowa, Wild Chocolate με τα κρασιά του κτήματος.
- Ειδικές τιμές των κρασιών μας για όλο το Σαββατοκύριακο.
- “Bring your own bottle”: Απολαύστε την φιάλη που θα προμηθευτείτε από το οινοποιείο σε κάποιο εστιατόριο της περιοχής:
- Ταβέρνα “Εν Βελβενδώ” (Βελβεντό, Κοζάνης),
- Ταβέρνα “Ρέμβη” (Βελβεντό Κοζάνης),
- Ανεμοχάδι (Νεράιδα, Κοζάνης)
Σάββατο 18 Μαΐου
Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων μπορείτε να ξεναγηθείτε στο Λαογραφικό Μουσείο Βελβεντού (τηλ.επικοινωνίας:2464031328)
Κυριακή 19/5/2024:
- 12:00 & 14:00 Μusic-wine pairing στο Κτήμα Βογιατζή: Οινογευσία εμπλουτισμένη με την πρωτότυπη μουσική επένδυση της Soundpear παράλληλα με ένα δημιουργικό παιχνίδι ενεργοποίησης της φαντασίας. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο: 6983242424 ή στο pr.ktimavoyatzi@gmail.com Tηλ. επικοινωνίας:+30 2464032283 και +30 6983242424.
Κτήμα Στεργίου
Σάββατο 18 Μαΐου
Ώρες ξεναγήσεων: 11:00, 13:00, 15:00 και 17:00.
Ώρες γευστικών δοκιμών: 14:00, 16:00 και 18:00
12:00
- Βασικές αρχές γευσιγνωσίας οίνων
- Παρουσίαση νέων ετικετών
- Συνδυασμός κρασιών με τυριά της Φάρμας Μόσχου (τηλ. κρατήσεων 6970800483)
Κυριακή 19 Μαΐου
Ώρες ξεναγήσεων: 11:00, 13:00, 15:00 και 17:00.
Ώρες γευστικών δοκιμών: 14:00, 16:00 και 18:00
11:00 Ξενάγηση για παιδιά στον αμπελώνα. Μαθαίνουμε για τον ετήσιο κύκλο εργασιών στον αμπελώνα, εξερευνούμε τη χλωρίδα και την πανίδα μέσα και γύρω από αυτόν και ανακαλύπτουμε τις μαγικές ιδιότητες του σταφυλιού.
12:00
- Βασικές αρχές γευσιγνωσίας οίνων
- Παρουσίαση νέων ετικετών
- Συνδυασμός κρασιών με τυριά της Φάρμας Μόσχου (τηλ. κρατήσεων 6970800483)
Κτήμα Άλφα
- Παλιές σοδειές διαθέσιμες προς πώληση στο οινοποιείο
- Δυνατότητα κατανάλωσης κρασιού που αγοράστηκε από το οινοποιείο σε εστιατόρια της περιοχής (bring your own bottle), σε συνεργασία με τα εστιατόρια: ‘Κοντοσώρος’, ‘Θωμάς’, ‘Ναουμίδης’, ‘Τραμόντο’, ‘Βάλσαμο’.
Κτήμα Κυρ Γιάννη
Σάββατο 18/5 στις 12:00
Γιόγκα δίπλα στους αμπελώνες μας, με τη yoga instructor Μαίρη Αβραμίδου.
Οινοποιείο Κεχρής
Σάββατο 18 & Κυριακή 19 Μαΐου
Cocktail Corner! Το bar-van του οινοποιείου θα σας καλωσορίσει με ένα δροσερό cocktail, έχοντας ως συστατικό βάσης τη ρετσίνα Αφρός.
Κυριακή 19 Μαΐου
Παιδική Θεατρική Παράσταση «Ρομπέν των Δασών».
Έναρξη παράστασης: 12:00 μ.μ
Διάρκεια παράστασης: 50 λεπτά
Ηλικίες: για παιδιά 3-12 ετών
Απαιτείται κράτηση των θέσεων στο τηλέφωνο: 2310751283
Κτήμα Φλόριαν
Σάββατο 18 & Κυριακή 19 Μαΐου
11:00 – 17:00 Ώρες λειτουργίας οινοποιείου
Έκθεση κλασικών οχημάτων
Παιδικό πρόγραμμα
11:00 Face Paiting και Ζωγραφίζοντας με τη Φύση
13:00 Πικνίκ στην εξοχή
13:00 Καλλιτεχνικές δραστηριότητες: Κατασκευάζουμε εξοχικά βραχιόλια, φτιάχνουμε σελιδοδείκτες, δώρα για τις μαμάδες
- Σάββατο 18 Μαΐου – 12:00 Παιδική γωνιά ανάγνωσης
- Κυριακή 19 Μαΐου – 12:00 Μαθαίνουμε για τα φρούτα & 12:30 Παιδική γωνιά ανάγνωσης
Κτήμα Γεροβασιλείου
Σάββατο 18 & Κυριακή 19 Μαΐου
- Ξεναγήσεις στον αμπελώνα
- Περιηγήσεις στο οινοποιείο και στο μουσείο οίνου
- Γευστικές δοκιμές στον κήπο του Κτήματος
- Bazaar βιβλίων «Από στόμα σε στόμα»
- Bring your own bottle στις ταβέρνες της Επανομής
Σάββατο 18 Μαΐου στις 12.00
Γιορτάζουμε τις δέκα εκδόσεις του Κτήματος για την Επανομή με τίτλο «Από στόμα σε στόμα»!
- Εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας «Από στόμα σε στόμα: εκδόσεις αφιερωμένες στην Επανομή». Συμμετέχουν οι φωτογράφοι: Αλέξανδρος Αβραμίδης, Γεωργία Ασλανίδου, Στέργιος Καράβατος, Πέτρος Μήτκας.
- Ομιλία «Προφορική ιστορία: συνδημιουργώντας την κοινοτική μνήμη και ταυτότητα», με τη Μαρία Βλαχάκη, Δρ. Ιστορίας – Μουσειολογίας, Α.Π.Θ.
Κυριακή 19 Μαΐου στις 12:00
«Πάρτι Φαμίλια», μια διαδραστική παιχνιδο-συναυλία για όλη την οικογένεια με τους Burger Project.
Κτήμα Πόρτο Καρράς
Σάββατο 18 & Κυριακή 19 Μαΐου
- Μουσικό συγκρότημα
- Δραστηριότητες για παιδιά
- Ειδικές προσφορές
- Ξεναγήσεις στο Οινοποιείο
- Κληρώσεις Magnum
- Διαθέσιμα προς γευστική δοκιμή όλες οι τρέχουσες σοδειές του Domaine Porto Carras.
Κυριακή 19 Μαΐου
Κάθετη γευστική δοκιμή επιλεγμένων σοδειών Chateau Porto Carras (περιορισμένες θέσεις κατόπιν κράτησης.
Κτήμα τ’ Αποστόλη
Wine pairing με κρασί & μπουγάτσα! 3 κρασιά & 1 απόσταγμα με 4 διαφορετικές γεύσεις σερραίικής μπουγάτσας, αποκλειστικά κατόπιν κράτησης.
Oenops Wines
Σάββατο 18 & Κυριακή 19 Μαΐου
11:00-18:00 Ξεναγήσεις και γευστική δοκιμή συνοδεία τοπικών εδεσμάτων
Κατά την διάρκεια των δύο ημερών δημιουργική απασχόληση των μικρών μας φίλων και live μουσική θα συνθέτουν ένα ευχάριστο περιβάλλον για όλους, με πρωταγωνιστή το κρασί!
Κτήμα Παυλίδη
- Τακτικά οργανωμένες ξεναγήσεις και οινογευσίες των εκλεκτών οίνων του κτήματος.
- Δύο Masterclasses με εισηγητή τον Στέφανο Κόγια DipWSET, περιορισμένων θέσεων, για τα οποία θα είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης. “Σύγχρονες τεχνικές σερβιρίσματος και διατήρησης του κρασιού”
- Σάββατο 18 ΜαΪου: 17.00 – 18.30
- Κυριακή 19 ΜαΪϊου: 11.30 – 13.00
Nico Lazaridi
Σάββατο 18 & Κυριακή 19 Μαΐου
11:00 έως 17:30 Ξεναγήσεις κάθε μισή ώρα & Γευστικές Δοκιμές.
12:00 και 15:00 *Premium Experience / Μύηση στο γευστικό ταίριασμα επιλεγμένων οίνων με μπουκιές εδεσμάτων, που επιμελήθηκε η Οινολόγος και Διευθύντρια Marketing Φεντερίκα Λαζαρίδη. (διάρκεια 1 ώρα).
Σάββατο 18 Μαΐου
13:00 και 16:00 Live Συναυλία με τους Post Scriptum, που θα μας ταξιδέψουν με το πλούσιο ρεπερτόριο τους σε ρυθμούς latin, pop, κινηματογραφικής μουσικής κ.α. (διάρκεια 1 ώρα)
13:30 και 16:30 *Workshop του Γιώργου Ζαρζώνη με θέμα «Η παραδοσιακή διαδικασία Bean to Bar των φυλών του Αμαζονίου & Pairing σοκολάτας – οίνου». (διάρκεια 1 ώρα)
Κυριακή 19.5.2024
13:30 *Workshop του Γιώργου Ζαρζώνη με θέμα «Η παραδοσιακή διαδικασία Bean to Bar των φυλών του Αμαζονίου και Pairing σοκολάτας – οίνου». (διάρκεια 1 ώρα)
14:00 έως 18:00 DJ Set by Nikko Mavridis & Nathan Rudder
17:00 *Σεμινάριο του Γιώργου Ζαρζώνη με θέμα «Click στο οινοποιείο». Χρήσιμα tips για καλύτερες φωτογραφίες με το κινητό (διάρκεια 1 ώρα)
Δραμινοί παραγωγοί θα βρίσκονται στο οινοποιείο για να μας παρουσιάσουν τους θησαυρούς του πρωτογενούς τομέα της περιοχής, καθ’ όλη την διάρκεια του διημέρου.
* Λόγω περιορισμένων θέσεων για την συμμετοχή σας απαιτείται προκράτηση. Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και το κόστος συμμετοχής τηλεφωνήστε στο 2521082049 & 6976333740 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.nicolazaridi.gr
Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη
Σάββατο 18 Μαΐου
12:00 – 13.30 Masterclass «Τυφλή Δοκιμή επιλεγμένων κρασιών του Κτήματος Κώστα Λαζαρίδη»
15:00 – 16:30 Masterclass «Παλαίωση και σωστή συντήρηση των κρασιών στο σπίτι.
Βασικές αρχές σερβιρίσματος και ταιριάσματος φαγητού – κρασιού.»
14:00 – 17:00 Live Saxophone & Piano
Κυριακή 19 Μαΐου
12:00 – 13.30 Masterclass «Παλαίωση και σωστή συντήρηση των κρασιών στο σπίτι. Βασικές
αρχές σερβιρίσματος και ταιριάσματος φαγητού – κρασιού.»
15:00 – 16:30 Masterclass «Τυφλή Δοκιμή επιλεγμένων κρασιών του Κτήματος Κώστα Λαζαρίδη»
14:00 – 17:00 Live Saxophone & Piano
*** Σε όλα τα οινοποιεία των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» πραγματοποιούνται ξεναγήσεις και γευστικές δοκιμές, εκτός από τις εκδηλώσεις ή τις προτάσεις που αναφέρονται παραπάνω.
Δείτε επίσης το ηλεκτρονικό έντυπο με όλες τις πληροφορίες για τις Ανοιχτές Πόρτες 2024 συνοπτικά.