Περισσότερες από 12 χώρες έχουν απαγορεύσει το TikTok πλήρως (πιο διάσημα, η Ινδία από το 2020), μερικώς ή στον δημόσιο τομέα εν μέσω ανησυχιών για το πώς χειρίζεται η εφαρμογή τα δεδομένα που συλλέγει.
Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα μέτρα για τον αποκλεισμό του TikTok από κυβερνητικές συσκευές, το ίδιο κάνει και η Κομισιόν για τους υπαλλήλους της, ενώ το BBC, που χρηματοδοτείται από τη βρετανική κυβέρνηση, είπε την Κυριακή στο προσωπικό να διαγράψουν το TikTok από τις συσκευές τους, εκτός αν το χρειάζονται για ειδησεογραφικούς σκοπούς ή για μάρκετινγκ. Ο Λευκός Οίκος έδωσε τον περασμένο μήνα στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες 30 ημέρες για να αφαιρέσουν την εφαρμογή από όλα τα τηλέφωνα και τα συστήματα τους, ενώ αυξάνεται και ο αριθμός ιδιωτικών εταιρειών και κολεγίων που μπλοκάρουν την εφαρμογή.
Οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο πλήρους απαγόρευσης του TikTok εάν οι Κινέζοι ιδιοκτήτες δεν πουλήσουν την αμερικανική έκδοση του σε αμερικανική εταιρεία με το επιχείρημα ότι η κινεζική νομοθεσία απαιτεί από τις εταιρείες της Κίνας να μοιράζονται δεδομένα με την κυβέρνηση. Ο CEO του TikTok, που θα καταθέσει αύριο ενώπιον της Επιτροπής Ενέργειας και Εμπορίου της Βουλής των Αντιπροσώπων, ισχυρίζεται ότι μια τέτοια πώληση δεν εξασφαλίζει την προστασία των προσωπικών δεδομένων και αντιπροτείνει ως καλύτερη λύση τα μέτρα προστασίας της ιδιωτικότητας που λαμβάνει η πλατφόρμα.