Η 49η σύνοδος κορυφής της Ομάδας των 7 ολοκληρώθηκε την Κυριακή στη Χιροσίμα. Πέρα από τους ηγέτες των ΗΠΑ, του Καναδά, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της ΕΕ, η Ιαπωνία είχε προσκαλέσει και της Αυστραλίας, της Βραζιλίας, της Νότιας Κορέας, του Βιετνάμ, αλλά και της Ινδίας, της Ινδονησίας, των Κομορών και των Νήσων Κουκ (οι τέσσερις τελευταίοι είναι πρόεδροι της G20, της Ένωσης Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας, της Αφρικανικής Ένωσης και του Φόρουμ των Νήσων του Ειρηνικού). Ήταν εκεί και ο επικεφαλής του ΟΗΕ και εμφάνιση έκπληξη έκανε ο Ζελένσκι. Οι σημαντικότερες αποφάσεις:
- Κίνα: Οι ηγέτες της G7 δεσμεύτηκαν να επιδιώξουν καλές σχέσεις με το Πεκίνο, και παράλληλα να «απελευθερώσουν» τις οικονομίες τους από τις «κακόβουλες πρακτικές» της Κίνας. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η γλώσσα τους για την Κίνα ήταν «σκληρή αλλά όχι όσο αναμενόταν».
- Ουκρανία: Οι ΗΠΑ στήριξαν το αίτημα της Ουκρανίας για F-16, στροφή 180 μοιρών από την έως τώρα θέση της Ουάσιγκτον.
- AI: Ζητήθηκαν δικλείδες ασφαλείας στην ανάπτυξη της.
- Πυρηνικά: Υιοθετήθηκε η πρόταση της Ιαπωνίας για έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά, χωρίς όμως να μπουν στη μύτη των 3 μελών που έχουν πυρηνικά όπλα.
Οι αποφάσεις αυτές δεν είναι ρηξικέλευθες αλλά το εύρος των προσκεκλημένων και των θεμάτων που τέθηκαν υποδηλώνουν ότι «η G7 αφήνει πίσω της τις μέρες της ως μια πλούσια δυτική λέσχη και επιδιώκει να γίνει μάλλον θεματοφύλακας του διεθνούς συστήματος. Και αυτό είναι ένα όλο και πιο δύσκολο εγχείρημα».