[dropcap]Σ[/dropcap]τον διαγωνισμό Gelato World Tour συμμετείχαν περισσότεροι από 1.800 παραγωγοί τζελάτο (είναι η ιταλική εκδοχή του παγωτού).
Οι κριτές ταξίδευαν για τρία χρόνια σε όλο τον κόσμο για να δοκιμάσουν τζελάτο και τελικά επέλεξαν 36 παραγωγούς από 19 χώρες, οι οποίοι συναγωνίστηκαν στον μεγάλο τελικό, που διεξήχθη 9 και 10 Σεπτεμβρίου, στο Rimini, σε μια σειρά από προκλήσεις.
Στην πρώτη θέση αναδείχθηκε ο Alessandro Crispini, από το Spoleto της Ιταλίας, ο οποίος έφτιαξε τζελάτο από τρία είδη φιστικιού από τη Σικελία.
(Πηγή: Dino Buffagni)
Δεύτερο ήρθε το Eiscafé De Rocco από το Schwabach της Γερμανίας για ένα σορμπέ σταφυλιών, ενώ στην τρίτη θέση το παγωτό σοκολάτας με φρούτα του πάθους, από μαγαζί του Medellín της Κολομβίας.
Οι νικητές επιλέχθηκαν από μια 45μελή κριτική επιτροπή, ειδικών στο τζελάτο, σεφ και δημοσιογράφων, ενώ περίπου 50.000 επισκέπτες πήγαν στον τελικό, για να παρακολουθήσουν τον αγώνα και να απολαύσουν το παγωτό που φτιάχτηκε στη διάρκεια της διεξαγωγής του διαγωνισμού.
Πηγή:cnn.gr