Το διαδίκτυο αποτελεί πλέον το κυρίαρχο μέσο διάδοσης πληροφοριών, απόψεων, ιδεών. Η διάδοσή συντελείται με πρωτοφανή ταχύτητα και ο καθένας ελεύθερα μπορεί να πληκτρολογεί τη γνώμη του. Αυτό, ωστόσο, δε σημαίνει ότι οι γνώσεις υπερτερούν των πληροφοριών. Δυστυχώς, στην COVID-19 εποχή το διαδίκτυο έχει κατακλυστεί από ψευδείς ειδήσεις, φωνές ανορθολογισμού και θεωρίες συνομωσίας. Αυτές είναι επικίνδυνες, γιατί εκτρέφουν το φαινόμενο της άρνησης του κορωνοϊού και την αντιεμβολιαστική στάση.
Στο διαδίκτυο διαδραματίζεται μια αντιπαράθεση μεταξύ της Ψευδοεπιστήμης και της Επιστήμης. Θεώρησα χρέος να συνεισφέρω στην υπεράσπιση τεκμηριωμένων επιστημονικών θέσεων και στην προβολή πραγματικών δεδομένων μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.Παράλληλα, δημοσίευσα γελοιογραφίες για την πανδημία.
Πρόκειται για χιούμορ στρατευμένο, αφού σκοπό έχουν να περάσουν μηνύματα με ένα πιο απλό και άμεσο τρόπο. Άλλωστε, σύμφωνα με ένα ρητό “το χιούμορ είναι η κοινή λογική που χορεύει”. Εξάλλου, είναι ένας τρόπος να γελάσουμε, να ξορκίσουμε το κακό σε αυτούς τους ζοφερούς καιρούς. Πηγές έμπνευσης αποτέλεσαν ο Αριστοφάνης, ο Ψαθάς, ο Αστερίξ, ο Γούντι Άλεν, ο Αρκάς κτλ. Κυρίως, όμως, εμπνεύστηκα από το Κοζανίτικο χιούμορ, από το κασμέρι, που είναι κατεξοχήν σαρκαστικό και αυτοσαρκαστικό.