Ποιο είναι το αντικείμενο της Δημιουργικής Γραφής;
Η Δημιουργική γραφή διδάσκει στους εκπαιδευόμενους να σκέφτονται ως συγγραφείς και ως αναγνώστες, ενώ παράλληλα τους βοηθά να αναπτύξουν συγγραφικές πρακτικές και να δημιουργήσουν κάτι πρωτότυπο.
Ποιος είναι ο ρόλος του εκπαιδευτή σε ένα εργαστήριο Δημιουργικής γραφής;
Σε ένα εργαστήριο Δ. Γρ. ο εκπαιδευτής είναι πάνω απ΄ όλα εμψυχωτής. Σκοπός του είναι να καθοδηγήσει και να δοκιμάσει τους εκπαιδευόμενους σε διάφορες δραστηριότητες, έτσι ώστε να εμπλακούν σε κάτι δημιουργικό.
Τι άτομα παρακολουθούν ένα εργαστήριο Δ.Γρ. και τι περιμένουν;
Έρχονται άτομα συνειδητοποιημένα που κουβαλούν αρκετές γνώσεις και εμπειρίες. Συχνά θυσιάζουν χρόνο και χρήμα για να το παρακολουθήσουν, άρα περιμένουν από τον εκπαιδευτή να τους συναρπάσει, να τους γοητεύσει και να τους ενθουσιάσει.
Πώς μπορεί να βοηθήσει η Δ.Γρ ένα παιδί;
Η Δημιουργική γραφή Δ.Γρ. μπορεί να υποστηρίξει και να βελτιώσει τον λόγο ενός παιδιού, να συμβάλλει στην έκφραση των απόψεών του και να επηρεάσει θετικά τη σχολική του πορεία.
Τι είναι η Βιωματική μάθηση;
Φαίνεται σαν μια τεχνητή κατάσταση, αποτελεί όμως μια άμεση εμπειρία, που φέρνει τον συμμετέχοντα σε επαφή με τους άλλους. Το βίωμα -αν συμβεί- είναι αυθεντικό, γιατί ο καθένας μέσα σε αυτή τη δράση είναι ο εαυτός του.
Ποια εργαστήρια πρόκειται να πραγματοποιηθούν;
Το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν στο Φροντιστήριο εν-τάξη δύο Βιωματικά Εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής και Αφήγησης.
Το απογευματινό (17:30-20:30) εργαστήριο του Σαββάτου «Κάντε τα παιδιά σας να αγαπήσουν τη γραφή!» απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν και να βελτιώσουν τις δεξιότητες παραγωγής γραπτού λόγου στα παιδιά.
Το πρωινό εργαστήριο (11:00-13:00) της Κυριακής με θέμα «Στην εποχή των παγετώνων» απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 έως 8 ετών με ή χωρίς συνοδεία γονέα. Στόχος του εργαστηρίου είναι βοηθήσει τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι να αναπτύξουν τις γλωσσικές και εκφραστικές τους δεξιότητες.