Together
Together
Together
No Result
View All Result
Home Life & Culture Γαστρονομία

Πόσο διαφορετικά αντιλαμβάνεται ο κάθε ουρανίσκος το κρασί;

togetherteam από togetherteam
5 Αυγούστου 2022
σε Γαστρονομία
Πόσο διαφορετικά αντιλαμβάνεται ο κάθε ουρανίσκος το κρασί;
Share on FacebookShare on Twitter

Οι ειδικοί του krasiagr.com απαντούν σε ένα ερώτημα που όλοι έχουμε αναρωτηθεί.

Οι γευστικοί μας κάλυκες είναι τόσο μοναδικοί όσο και τα δακτυλικά μας αποτυπώματα: δεν υπάρχουν δύο σετ γευστικών καλύκων που να είναι ίδιοι. Η διάταξη και η σύνθεσή τους είναι αποτέλεσμα του DNA μας, αλλά οι γεύσεις και οι αντιπάθειές μας διαμορφώνονται επίσης από περιβαλλοντικούς παράγοντες και προσωπικές εμπειρίες. Η γενετική είναι επίσης σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη για την ευαισθησία στη γεύση: μερικοί άνθρωποι είναι απλώς πιο ευαίσθητοι γευσιγνώστες από άλλους, που σημαίνει ότι κάτι ελαφρώς γλυκό για έναν μέσο άνθρωπο μπορεί να είναι εξαιρετικά γλυκό για κάποιον πιο ευαίσθητο στη γλυκύτητα. Το ίδιο συμβαίνει και με την οξύτητα. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πολύ χαμηλό «κατώφλι» στην οξύτητα και είναι πολύ ευαίσθητοι σ΄ αυτό και άλλοι άνθρωποι που αντιθέτως, έχουν ψηλό «κατώφλι» και θεωρούν ακόμα και ένα Sauvignon Blanc, όχι και τόσο όξινο.

Oι λεγόμενοι «supertasters» έχουν κυριολεκτικά περισσότερους γευστικούς κάλυκες από τους υπόλοιπους (οι γευστικοί κάλυκες είναι οι μικροσκοπικές θηλές σε σχήμα μανιταριού στη γλώσσα μας που φιλοξενούν τους γευστικούς υποδοχείς μας). Οι σούπερ γευσιγνώστες είναι στην πραγματικότητα συνήθως αρκετά επιλεκτικοί, λόγω της αυξημένης ευαισθησίας τους—ο καφές και τα λαχανικά μπορεί να έχουν πολύ πικρή γεύση και τα πικάντικα φαγητά μπορεί να έχουν οδυνηρά καυτή γεύση. Οι υπεργευσιγνώστες, μπορούν επίσης να βρουν το κρασί δυσάρεστο, ειδικά κρασιά με υψηλή περιεκτικότητα σε τανίνες ή/και αλκοόλ.

Αντίθετα, υπάρχουν επίσης “non-tasters,”  ή άνθρωποι που έχουν λιγότερους γευστικούς κάλυκες από τον μέσο όρο. Τείνουν να βρίσκουν πολλά φαγητά και ποτά ήπια και μπορεί να τους αρέσει να καρυκεύουν το φαγητό τους με πολύ αλάτι ή καυτερή σάλτσα.

Αν ανήκετε στην ευαίσθητη πλευρά και δεν είστε επαγγελματίες γευσιγνώστες, δεν σημαίνει ότι πρέπει να διαγράψετε εντελώς το κρασί, από τις διατροφικές σας συνήθειες. Σκεφτείτε να αποφύγετε τα κόκκινα κρασιά, τα οποία έχουν περισσότερες τανίνες και τα οποία μπορεί να έχουν πικρή γεύση σε ευαίσθητους γευσιγνώστες. Διαλέξτε ελαφρά, ντελικάτα κρασιά με χαμηλότερα ποσοστά αλκοόλ. Τα κρασιά που ωριμάσανε σε βαρέλι, μπορεί να μην είναι για εσάς. Και το να διατηρείτε τα κρασιά παγωμένα θα σας βοηθήσει να μην φαίνονται πολύ «θερμά» στον ουρανίσκο σας.

Εάν, ωστόσο, θέλετε να μάθετε περισσότερα για το επίπεδο της γευστικής σας ευαισθησίας, εξετάστε το ενδεχόμενο να επισκεφτείτε έναν ωτορινολαρυγγολόγο.

www.krasiagr.com

Download Best WordPress Themes Free Download
Download Best WordPress Themes Free Download
Free Download WordPress Themes
Download WordPress Themes
lynda course free download
download lenevo firmware
Free Download WordPress Themes
online free course
Tags: togethertogether free presstogethermagγεύσηκρασίοίνος
togetherteam

togetherteam

Related Posts

Πώς να φτιάξετε σπιτικό γάλα αμυγδάλου
Γαστρονομία

Πώς να φτιάξετε σπιτικό γάλα αμυγδάλου

27 Απριλίου 2023
Τι κρασί θα πιούμε το Πάσχα;
Γαστρονομία

Τι κρασί θα πιούμε το Πάσχα;

16 Απριλίου 2023
H συνταγή του Sidecar cocktail βάση της Αγγλικανικής σχολής
Γαστρονομία

H συνταγή του Sidecar cocktail βάση της Αγγλικανικής σχολής

1 Απριλίου 2023
Next Post
«Ταξιδεύω Γρεβενά» – Αιωνόβια Δέντρα, Μνημεία Φύσης

«Ταξιδεύω Γρεβενά» – Αιωνόβια Δέντρα, Μνημεία Φύσης

Από Σεπτέμβρη

Από Σεπτέμβρη

Οι αλλαγές που θα ισχύσουν από τον Σεπτέμβριο στα σχολεία

Οι αλλαγές που θα ισχύσουν από τον Σεπτέμβριο στα σχολεία

Highlights

Η ΕΕ υιοθέτησε σημαντικές προτάσεις της Ελλάδας και άλλων χωρών για το μεταναστευτικό

Γ. Κασαπίδης: Άμεση επίσπευση των μέτρων στήριξης για την επιχειρηματικότητα μέσω του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης και αξιοποίηση των 5 δις ευρώ του ΔΑΜ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο «Πάρκο Δημιουργίας» του Γραφείου Εθελοντισμού Δήμου Φλώρινας

Παράδεισος βιοποικιλότητας σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι της Ελλάδας 

«Deadly Game»:Tο πρώτο βιβλίο του Μάικλ Κέιν

Βασικές έννοιες γύρω από την σεξουαλικότητα και λεξικό των σεξουαλικών προσδιορισμών

Advertising

Subscribe to the Τοgether newsletter

Get the day on Together straight to your inbox

Together n.66

© 2018 Together Magazine – Powered & Developed by webable.gr

Download Best WordPress Themes Free Download
Download Nulled WordPress Themes
Free Download WordPress Themes
Free Download WordPress Themes
udemy course download free
download mobile firmware
Premium WordPress Themes Download
free online course
No Result
View All Result
  • News Feed
    • Κοινωνία
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Επιστήμη – Tech
    • Κόσμος
    • Υγεία
    • Animals
    • Περιβάλλον
  • Life & Culture
    • Μουσική
    • Βιβλίο
    • Σινεμά
    • Θέατρο
    • Φωτογραφία
    • Εικαστικά
    • Design
    • Σειρές
    • Travel
    • Wellbeing
    • Fashion
    • Γαστρονομία
    • Picks
  • ID
    • To Ερωτηματολόγιο του Προυστ
    • Togethergram
    • Togetherωτήσεις
    • Πρόσωπα
  • #opinions
  • Μανταλάκι
  • Διαφήμιση

© 2019 Together Magazine - Powered & Developed by webable.gr